Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/german-wings.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36
25
Jul
2011

Traficul aerian de pasageri va creste cu o treime pana in 2014

Numarul pasagerilor companiilor aeriene de transport aerian va ajunge la 3,3 miliarde pe an, in 2014, cifra cu 32% mai mare fata de nivelul de 2,5 miliarde inregistrat in 2009, estimeaza Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA), aratand ca dinamica are la baza expansiunea puternica a Chinei. Peste 25% din cei care vor ingrosa randurile pasagerilor liniilor aeriene vor proveni din China.

IATA

Potrivit IATA, liniile de transport aerian se redreseaza semnificativ dupa recesiunea din 2009, insa anumite segmente din industria de profil sunt, inca, afectate de efectele recesiunii economice globale.

IATA estimeaza ca cea mai mare parte a cresterii numarului pasagerilor la nivel mondial va fi adusa de China: 214 milioane de calatori.

IATA a anuntat ca, in decembrie 2010, traficul de pasageri a incetinit din cauza vremii nefavorabile din Europa si America de Nord, care a intrerupt numeroase zboruri.

IATA (International Air Transport Association) este de parere insa ca profitul liniilor aeriene va scadea din nou anul viitor, dupa un 2010 cu cresteri in lant. Asociatia a crescut estimarile de profit pentru 2011, insa anul viitor va fi unul mai slab decat acesta, in opinia oficialilor din industrie, care considera ca evolutia pozitiva din acest an va fi intrerupta de situatia economica extrem de dificila.

“Marjele de proft raman patetice (…) Industria este fragila si este pe muchie de cutit, orice soc poate opri revenirea, cum se intampla spre exemplu cu efectele taxelor in crestere pentru liniile aeriene si pasagerii din Europa”, spune directorul general al IATA Giovanni Bisignani.

Oficialii IATA spun ca ciclul de revenire al pietei va lua o pauza anul viitor, iar conditiile pe piata vor fi mai dificile, mai ales in Europa, ca urmare a masurilor de austeritate. Profitul net din 2011 va scadea de 4 ori fata de 2010 in Europa.

Potrivit IATA, in toate regiunile se va inregistra o scadere a profitului cumulat al companiilor aeriene anul viitor.

IATA (International Air Transport Association) este o organizatie mondiala din domeniul aviatiei civile cu sediul la Montreal, Canada, ce reprezinta interesele a peste 230 de companii aeriene din intreaga lume.

IATA

X