Warning: Creating default object from empty value in /home/romania/domains/german-wings.ro/public_html/wp-includes/bookmark.php on line 36
26
Feb
2013

Companiile aeriene europene low-cost au transportat cu 7,2% mai multi pasageri in 2012

Companii aerieneAsociatia Europeana a companiilor aeriene (ELFAA) a anuntat ca pe durata anului 2012 companiile low cost din zona europeana au mobilizat 202,4 milioane de pasageri, cifra record ce pesupune o crestere de 7,2% in comparatie cu anul precedent.

ELFAA impotriva Uniunii Europene

Potrivit unui comunicat eliberat de secretarul general al organizatiei, John Hanlon, aceste rezultate demonstreaza o tendinta anuala ascendenta a modelului de afaceri al companiilor aeriene low cost, care contrasteaza cu situatia generala din zona, ca urmare a crizei economice.

Intre lunile ianuarie si decembrie ale anului trecut, factorul de incarcatura al companiilor low cost s-a mentinut in jurul valorii de 83%, in timp ce numarul de aeronave care compun flota unor astfel de entitati a crescut cu 9,4%.

In plus, comunicatul critica factorii care, dupa parerea ELFAA, atenteaza impotriva unei dezvoltari mai bune a companiilor low cost, printre acestea ”ajutorul de stat ilegal” pentru unele companii aeriene de pavilion si ”deficientele” in aplicarea asa-numitului Cer unic european care, conform lui Hanlon, pun in pericol concurenta libera si prejudiciaza protectia mediului.

Pe de alta parte, comunicatul se opune propunerii de moratoriu partial prezentat de Uniunea Europeana privind adoptarea unui sistem controversat de comercializare a emisiilor de dioxid de carbon, care s-ar aplica la zboruri cu origine sau destinatie intr-o tara din afara regiunii.

Conform ELFAA, care a prezentat Parlamentului European si unei de comunitati de 27 de natiuni o cerere de respingere a masurii, aprobarea aceasta ar fi “contrara eficientei ecologice” a politicilor de pe batranul continent.

Evaluarea fiscala s-a lovit de opozitita unor tari precum Statele Unite, India, Mexic, Brazilia si Rusia, ceea ce a determinat Uniunea Europeana sa amane punerea in aplicare, cu scopul de a favoriza un acord privind domeniul de aplicare al Organizatiei Internationale a Aviatiei Civile (OACI), adunarea generala va avea loc in aceasta toamna.

Sistemul european de comercializare de emisii impune un impozit tuturor zborurilor care opereaza in meciul natiunilor din acea comunitate, pe baza tonelor de dioxid de carbon eliberate în atmosferă.

X